>

Proizvodi

ALU stolarija

ALUminijska stolarija nezaobilazan je izbor za elemente stolarije poslovne namjene, gdje je zahtjevana čvrstoća, trajnost i jednostavnost održavanja a posebno unatrag nekoliko godina modernim smjerovima u arhitekturi koji naglašeno zahtjevaju velike svjetlosne otvore ustakljene višeslojnim staklima.

Pod pojmom alu stolarija podrazumijevamo:

  • aluminijske prozore
  • aluminijska (ulazna) vrata
  • klizne, fiksne ili harmo aluminijske stijene
  • grilje (klizne, harmo, fasadne, s fiksnim ili pomičnim lamelama)

Aluminij je kao materijal vodič za razliku od PVC –a koji je izolator. Koeficijent toplinske provodljivosti aluminija gotovo je trostruko veci od PVC-a. Upravo ta činjenica utječe na osnovnu podjelu aluminijskih profila na profile s prekinutim termičkim mostom i one bez prekinutog termičkog mosta tzv. hladni profil.

ALU Profili

Profili s prekinutim termičkim mostom imaju svojstva toplinske izolacije, čvrstoće i nosivosti i estetskog oblikovanja. Profili s termičkim mostom se sastoje iz dva dijela, koja se međusobno spajaju izolacijskim materijalom– poliamidnim štapićem širine 14mm, 22 mm, 34mm. Ovako spojeni profili u kombinaciji s odgovarajućom ispunom koriste se u slučajevima kad se moraju zadovoljiti visoki zahtjevi toplinske izolacije. Poliamid sprječava prolaz topline s unutarnjeg dijela ALU-profila na vanjski dio i obrnuto.

Profili bez prekinutog termičkog mosta (hladni profili) nalaze široku primjenu u interijerima i na objektima gdje toplinska izolacija nije uvjet. Širokim izborom profila, okova i brtvi moguća je izvedba raznih konstrukcijskih osobina, vodo-nepropusnosti,zrako-nepropusnosti i zvučne izolacije.

Aluminijski profili imaju jednu posebnost ,a to je da se mogu eloksirati odnosno plastificirati. Na taj način se dobiva odlična otpornost na UV zračenje i ostale atmosferske prilike, visoke i niske temperature kao i mehanička oštećenja.

Kod postupka plastifikacije gotovo da nema ograničenja u odabiru boje profila jer ih moguće plastificirati u sve RAL boje.

Eloksiranje je pka postupak specifičan za alumijske profile.  Eloksiranje je postupak površinske zaštite anodnim oksidiranjem aluminija, na taj način dobijamo zaštitni sloj debljine 15-20 mikrona koji je trajno riješenje protiv korozije. No za razliku od plastifikacije izbor boja je znatno manji kod eloksiranih profila tako da je moguće izabrati između prirodne boja aluminija, bronce (od svjetle do crne), boje inoxa od svjetle do tamne te zlatna boja.

Tvrtka Staklo-dom d.o.o. u svom proizvodnom programu koristi profile renomiranih proizvođača FEAL, AluK i Guttmann

Scroll Up