>

Proizvodi
UNUTARNJE ROLETE

Kategorije: ,

Opis

Rolete su vrlo bitna zaštita Vašeg doma – bilo da se radi o zaštiti topline, svjetlosti, zvuka, od neovlaštenog ulaska u Vaš dom, te očuvanju Vaše intimnosti.

Što se tiče zaštite topline i svjetlosti rolete spadaju u najefikasnije sjenilo koje potpuno zamračuje prostor te je regulacija svjetlosti iznimno jednostavna. Regulacija svjetlosti tj. podizanje rolete obično se postiže trakama za podizanje, monokomandom (kurblom) ili elektromotorom (daljinsko upravljanje ili tipkalo).

Dok u zimskom periodu godine rolete znatno štede toplinu grijanog prostora (do dodatnih 30%), tijekom ljeta bitno utječu na štednju energije kroz manju potrebu za klimatizacijom. S obzirom na sve navedeno važno  je spomenuti da rolete ulaze u područje zaštite okoliša.

Nadalje rolete čuvaju Vašu stolariju od atmosferskih utjecaja te smanjuju čak 50% buke sa ulice! Uz to ako ste na prometnoj lokaciji ugrađene rolete ne samo da smanjuju buku nego i sprječavaju ulazak većine prašine sa ulice.

Prva zaštita od neovlaštenog ulaska u Vaš prostor čine isto tako rolete. U tom slučaju pogodnije su aluminijske nego PVC lamele jer im je struktura čvršća dok je PVC podložnije savijanju, bilo nasilnom, bilo vremenskim utjecajima. Potpunu zaštitu bilo Vašeg doma, poslovnog prostora ili garaže čine masivnije i snažnije aluminijske rolete od 55 mm ili 77 mm (visina jedne letvice) koje se isključivo ugrađuju sa elektro pogonom i dodatnom ručnom komandom kao i deblokadom motora u slučaju nestanka struje. Elektromotor sprječava ulazak u Vaš prostor blokadom dizanja rolete dok se bez njega rolete mogu podići i do 50 cm.

Scroll Up