>

Proizvodi
NADGRADNE ROLETE

Kategorije: ,

Opis

Rolete su vrlo bitna zaštita Vašeg doma bilo da se radi o zaštiti topline, zvuka, svjetlosti ili od neovlaštenog ulaska u Vaš dom, te očuvanju Vaše intimnosti.

Što se tiče zaštite topline i svjetlosti rolete spadaju u najefikasnije sjenilo koje potpuno zamračuje prostor a regulacija svjetlosti je iznimno jednostavna dok zaštita topline iznutra u zimskom periodu godine znatno štedi toplinu grijanog prostora do 30%, a u ljeti štedi na klima uređajima, tako da rolete ulaze u područje zaštite okoliša s obzirom na štednju potrošnje energije kućanstava.

Rolete su dugoročna investicija gledano sa područja zaštite topline, svjetlosti i zvuka. Kao što smo rekli, osim što čine zaštitu od ulaska hladnog zraka, vjetra, snažnog nanosa kiše, snijega i tuče tokom zimskog perioda rolete štede Vaše troškove računa grijanja ili ljeti hlađenja klimom. Primjerice, ako neka stambena zgrada ima prozora 10% od ukupne zidne površine tada ta mala površina propušta više hladnoće nego ostatak zidova. Rolete sprečavaju ulazak hladnog zraka a osim toga, kao dobra dugoročna investicija rolete čuvaju Vašu stolariju od atmosferskih utjecaja.

Zaštita od zvuka je već dobro poznata informacija na području tog sjenila obzirom na količinu naših kupaca koja se odlučuje na dodatnu ugradnju roleta, bilo na balkonima, lođama ili čak ugradnjom roleta na prozorima na kojima nisu predviđene rolete. Rolete smanjuju čak 50% buke sa ulice! Uz to ako ste na prometnoj lokaciji ugrađene rolete ne samo da smanjuju buku nego i sprječavaju ulazak veće većine prašine sa ulice.

Prva zaštita od neovlaštenog ulaska u Vaš prostor čine isto tako rolete a u tom slučaju pogodnije su aluminijske rolete nego PVC rolete jer im je struktura čvršća dok ove potonje su podložnije savijanju, bilo nasilnom, bilo vremenskim utjecajima. Potpunu zaštitu bilo Vašeg doma, poslovnog prostora ili garaže čine masivnije i snažnije aluminijske rolete od 55 mm ili 77 mm ( visina jedne letvice ) koje se isključivo ugrađuju sa elektro pogonom i dodatnom ručnom komandom kao i deblokadom motora u slučaju nestanka struje. Elektromotor sprječava ulazak u Vaš prostor blokadom dizanja rolete dok se bez njega rolete mogu podići i do 50 cm.

Regulacija svjetlosti, otvora rolete se obično postiže trakama za podizanje, monokomandom ( kurblom ) ili elektromotorom ( daljinsko upravljanje, tipkalo ).

Rolete po sastavu dijelimo na PVC i aluminijske rolete.

Scroll Up