>

Proizvodi

Stakla

stakla u kući

Jedan od najvažnijih faktora kod izrade i ugradnje stolarije trebalo bi biti staklo. Naime, ono čini 70% površine otvora i upravo je to površina na kojoj dolazi do najvećih gubitaka energije.

Low e stakloOstvarenje toplinske zaštite stakla opisuje se koeficijentom prolaza topline Ug. Što je ta vrijednost manja, to su bolja izolacijska svojstva stakla.

Standardno ostakljenje na svim našim prozorima je: IZO 24 Low-e 1,1+Arg 4+16+4
Najvažnija funkcija low-e stakla je smanjenje gubitka toplinske energije u hladnim mjesecima. Low-e stakla na unutarnjoj strani imaju tanki nanos metalnih oksida, tako da se toplinski valovi (dugovalne infracrvene zrake) od stakla odbijaju i vraćaju u smjeru izvora topline. Na taj način zadržavamo toplinu u prostoriji.

Transparentni premaz sa unutrašnje strane Low-e stakla 4+16+4 u u kombinaciji sa argonom daje za rezultat vrijednost toplinskog prijelaza topline Ug=1,1 W/m2K.

«Ug» faktor kod normalnog izolacijskog stakla iznosi 2,8 W/m2K. Iz toga je jasno vidljivo da ugradnjom Low-e stakla štedimo energiju, kako zimi tako i ljeti.

Mijenjanje starog jednostrukog prozora novim dvostrukim (s U=1,3 W/m2K kao i Low-E premazom) isplaćuje se financijski kroz dvije sezone grijanja!

U ponudi isto tako nudimo trostruko ostakljenje 4 LOW E -15 – 4 -15 – 4 LOW E 0,6 + Arg. Ug=0,6 W/m2K za maksimalnu uštedu energije i najbolju zvučnu izolaciju.

Staklo 4

Scroll Up